Stomerij

Stomerij

Sinds jaar en dag is Bonnie Mode servicepunt van de Stomerij.nl

De stomerij.nl reinigt 100% milieuvriendelijk. Alle textiel wordt gereinigd met het volledig biologisch afbreekbare reinigingsmiddel HiGlo.

Bij ons kunt u dames-, heren-, en regenkleding, mantels en jassen en woontextiel laten stomen.

mbt de Stomerij.nl

Stomerij.nl beschikt over alle benodigde vergunningen en voldoet aan de strengste Europese milieu-eisen. Wij zien het als onze maatschappelijke taak om het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Door gefaseerd te investeren wordt Stomerij.nl steeds groener. Hier volgen enkele speerpunten.

Biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel: Als eerste grote speler in de branche zijn we volledig overgestapt op een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel (HiGlo). De meeste stomerijen gebruiken PER (perchloorethyleen) of KWL (vloeibare koolwaterstof) voor het chemisch reinigen. PER is heel schadelijk voor het milieu en KWL al iets minder. Tot voor kort waren er helaas nog geen milieuvriendelijkere alternatieven die minstens zo goed reinigen. Dat is inmiddels anders. In een onderzoek uitgevoerd door CTTN, het onafhankelijk instituut voor Textielonderzoek, scoort HiGlo op het gebied van reinigingskracht even goed als PER en zelfs beter dan KWL.

PER is schadelijk voor milieu PER is een gechloreerde koolwaterstof die vanwege de chloorverbinding schadelijk voor het milieu is. Doordat PER zwaarder dan water is, kan de stof door morsen en lekkages via de bodem en het grondwater in het milieu terechtkomen. Momenteel zijn er honderden locaties waar de bodem gesaneerd wordt om verdere vervuiling tegen te gaan. In verschillende landen is het gebruik van PER reeds verboden.

HiGlo is het betere alternatief De gerenommeerde detergentenproducent Christeyns heeft met medewerking van Stomerij.nl het product HiGlo ontwikkeld. HiGlo is een oplosmiddel dat is opgebouwd uit speciale koolwaterstoffen. Het middel is vrij van halogenen als chloor. Bovendien is HiGlo niet carcinogeen, mutageen of giftig zoals PER. HiGlo is biologisch afbreekbaar en lichter dan water, waardoor het bij eventueel morsen niet in de bodem en het grondwater terecht kan komen.

Continu proces Deze tijd vraagt dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. Met Stomerij.nl hebben we altijd vooropgelopen in de branche als het gaat om milieuvriendelijkheid. Het is een continu proces en de overstap op een milieuvriendelijker reinigingsmiddel is daarin een belangrijke mijlpaal.

Overige belangrijke aandachtspunten Afval wordt door gespecialiseerde bedrijven afgevoerd. De rittenplanning van onze besteldiensten is zo geoptimaliseerd dat we niet alleen het aantal transportkilometers beperken, maar ook files zoveel mogelijk ontwijken. Onze chauffeurs worden aangespoord tot zuinig rijgedrag. Ons huisstijldrukwerk is gemaakt van FSC-papier. Voor nadere informatie over ons milieubeleid kunt u ons een bericht sturen. Wij lichten onze visie dan graag nader toe.